fbpx

Shockwave terapi

ShockBØLGEBEHANDLING

Sådan kan vi hjælpe

Shockwave er en effektiv og videnskabelig bevist behandlingsmetode, med god effekt på en lang række skader.

Princippet er, at man via kraftige lydbølger (ESWT) eller mekaniske tryk (RPWT), påvirker vævet så kraftigt, at den kroniske skade bliver bragt tilbage til et stadie, der minder om den akutte fase. Herefter er en normal opheling mulig.

Trykbølgebehandling (RPWT)

Trykbølgebehandling er en behandling, som har god effekt på en række skader i kroppens sener og muskler. Det er et effektfuldt værktøj til supplering af den øvrige behandling.

Radierende trykbølger er gentagne mekaniske belastninger, der vil nedbryde arvæv og forkalkninger i områder med kroniske tilstande. Dette stimulerer til øget blodgennemstrømning af området og genopbygning af nyt væv.

Behandlingen kan være let smertefuld i sig selv, men er generelt en hurtig og effektiv behandlingsform.

SHoCkBØLGEbehandling (ESWT)

Shockbølgebehandling består af meget kraftige, men kortvarige lydimpulser, der sendes ned i et meget afgrænset område i vævet.

Disse lydbølger forårsager en række forandringer i cellerne i det skadede område – forandringer der kan stimulere kroniske irritationstilstande til at hele hurtigere op.

Det drejer sig primært om kroniske senevævsforandringer (også kaldet tendiose), forbening af senevæv (entesiopati) eller forkalkninger i senevæv og slimsække (calcifikationer).

Det er vævstilstande man blandt andet ser ved følgende diagnoser:

  • Hælspore
  • Fascitis plantaris (svangseneirritation)
  • Impingement (afklemning af skuldersenen)
  • Calcifikation i skulderen (forkalkning)
  • Achilles tendinose (achillessenebetændelse)
  • Jumper’s knee (springerknæ)
  • Runner’s knee (løberknæ)

Et typisk behandlingsforløb består af 3-5 konsultationer, der gives med 5-7 døgns mellemrum. Selve behandlingen kan være lidt ubehagelig, men tager ikke lang tid (ca. 5-7 min).

Tilbydes i følgende klinikker:

Esbjerg

Online booking
Book din tid her