fbpx

Shockwave terapi

Shockwave terapi

Sådan kan vi hjælpe

Shockwave er en effektiv og videnskabelig bevist behandlingsmetode, med god effekt på en lang række skader.

Princippet er at man via kraftige lydbølger (ESWT) eller mekaniske tryk (RPWT), påvirker vævet så kraftigt, at den kroniske skade bliver bragt tilbage til et stadie, der minder om den akutte fase. Herefter er en normal opheling mulig.

Trykbølgebehandling (RPWT)

Trykbølgebehandling som har god effekt på en række skader i kroppens sener og muskler. Det er et effektfuldt værktøj til supplering af den øvrige behandling.

Radierende trykbølger er gentagne mekaniske belastninger, der vil nedbryde arvæv og forkalkninger i områder med kroniske tilstande. Dette stimulerer til øget vaskularisering af området og genopbygning af nyt væv.

Behandlingen kan være let smertefuld i sig selv, men er generelt en hurtig og effektiv behandlingsform.

Chokbølgebehandling (ESWT)

Chokbølgebehandling består af er en meget kraftig, men kortvarig lydimpulser der sendes ned i et meget afgrænset område i vævet.
Disse lydbølger forårsager en række forandringer i cellerne i det skadede område – forandringer der får kan stimulerer kroniske irritationstilstande til at hele hurtigere op.

Det drejer sig primært om kroniske senevævsforandringer – også kaldet tendinose (kronisk senebetændelse) eller entesiopati (forbening af senevæv) samt calcifikationer (forkalkninger) i senevæv og slimsække. Det er vævstilstande man blandt andet ser ved følgende diagnoser:

  • Hælspore
  • Fascitis plantaris (svangseneirritation)
  • Impingement (afklemning af skuldersenen)
  • Calcifikation i skulderen (forkalkning)
  • Achilles tendinose (achillessenebetændelse)
  • Jumper’s knee (springerknæ)
  • Runner’s knee (løberknæ)

Et typisk behandlingsforløb består af 3-5 konsultationer der gives med 5-7 døgns mellemrum. Selve behandlingen kan være lidt ubehagelig, men tager ikke så lang tid (ca. 5-7 min).

Behandlingen er altid ledsaget af en ultralydsscanning. Dette skyldes vigtigheden i at vi behandler det rigtige område for at få den ønskede effekt.

Chockbølgebehandling

Chockbølgebehandling er en tillægsydelse til fysioterapi eller osteopati. Du får shockwave af en certificeret behandler, når du kommer på vores klinikker.

Tilbydes i følgende klinikker:

Esbjerg

Online booking
Book din tid her