fbpx

Jordemoder

Gravid
Sådan kan vi hjælpe

En graviditet og fødsel er en enorm belastning for kroppen og sindet. Ligeledes er tiden efter fødslen med et lille barn også krævende, hvor tiden til en selv ikke altid prioriteres først.  Vi tilbyder forskellige tilbud til gravide og småbørnsforældre.

Fødselsforberedelse

At forberede sig til en fødsel er en længere proces, og behovet kan være meget individuelt.  Derfor tilbyder vi både individuelle- og holdforløb, så du har mulighed for at vælge hvad der passer netop dig og dine behov.

Tryghed er altafgørende for at få en god fødselsoplevelse og kan afhænge af mange faktorer. Derfor er målet med fødselsforberedelsen at skabe denne tryghed for dig.

 

Individuel fødselsforberedelse (tilbydes også på engelsk):

Opbygges som en time med vores jordemoder Karina, hvor der her er fokus på netop dine behov – eksempelvis en teoretisk gennemgang af en fødsel, partnerens rolle i forløbet, m.m.  Der er tid til fordybning i et eller to emner, hvilket kan være med til at give den nødvendige tryghed omkring den forestående fødsel.

 

Fødselsforberedelse som holdforløb:

Fødselsforberedelse på hold er bygget op således, at man undervejs vil komme omkring vejrtrækning, sindet, kroppens styrke, afspænding, partnerens rolle og det teoretiske omkring selve fødslen.

Der vil være teoretisk vejledning samt introduktion og vejledning i styrke- og afspændingsøvelser. Samtidig vil der også være fokus på partneren, og der vil blive givet redskaber og viden til ham/hende, med henblik på at give mere forståelse og tryghed under en fødsel. Forløbet er bygget op over syv gange med hver sit tema. Man kan deltage i hele forløbet eller udvælge de temaer som giver mening for én selv.

 

Send en mail til Karina på kkr@emcare.dk eller ring til receptionen tlf. 70 20 97 78 for at komme på holdet.

Prisen pr. gang er 250 kr. – Sygeforsikringen Danmark støtter med 30%.

Du kan læse mere om de forskellige temaer her: De 7 temaer for fødselsforberedelse

Gravid- og efterfødselsmassage med behandling

Under en massage er det muligt at få behandling for diverse problematikker, der kan opstå. Det kan være bækken/lændesmerter, iskias problematikker, væske i kroppen, spændinger i øvre ryg, lægkramper m.m.

Har du nogle problematikker, vil det være muligt at indbygge behandlingen i massagen. Massagen bliver derfor en vekslen mellem den afslappende og beroligende massage, og behandlingsmassage.

Akupunktur Til gravide

Der findes forskellige graviditetsgener, som kan behandles eller lindres ved hjælp af akupunktur.  Det kan være følgende gener:

 • Kvalme
 • Ødemer (væske i kroppen)
 • Karpaltunnelsyndrom
 • Uro – i krop og sind
 • Hovedpine
 • Lægkramper

Oplever du andre gener er du meget velkommen til at kontakte Jordemoder Karina Kjærsgaard Rasmussen på kkr@emcare.dk, så hun kan vurdere hvordan du bedst kan hjælpes.

Efterfødselssamtale

Alle fødsler er forskellige og ligeledes er oplevelsen af fødslen forskellig for den fødende, partneren og jordemoderen. Det er vigtigt at få talt om fødslen efterfølgende, både de positive og negative oplevelser i forløbet. Det er altid muligt at få en efterfødselssamtale med jordemoderen tilknyttet fødestedet, dog kan det for nogle være mere trygt og føles mere rigtigt at få denne samtale med en person, som ikke var med til selve fødslen.

Vores jordemoder kan tilbyde 1 times efterfødselssamtale ud fra de behov du og din partner ønsker. Det kan bl.a. være at gennemgå fødselsjournalen og tale om hvad der skete og hvorfor der blev gjort som der blev. Det anbefales at der går mindst en måned efter fødslen, så kroppen og sindet kan nå at få bearbejdet fødslen lidt.

Der er ingen grænser for hvor længe efter en fødsel at en efterfødselssamtale kan afholdes – for nogle kommer behovet først når en ny graviditet begynder er melde sig.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Karina på på kkr@emcare.dk

Fysioterapi og graviditet

Der sker mange ændringer i kroppen, når du er gravid. Det er f.eks. ændret holdning, ændret tyngde og hormonelle påvirkninger. Disse ændringer er helt naturlige og gør at kroppen bliver belastet på en anden måde. Nogle gravide mærker gener i større eller mindre omfang af disse ændringer.

Vores fysioterapeuter kan vejlede dig i hensigtsmæssige arbejds- og hvilestillinger, træningsvejledning samt behandle muskler, ledbånd og bækken på en skånsom måde.  En graviditet er meget individuel og derfor afhænger behandlingen af dine behov og ønsker.

Det er vigtigt at få gang i bækkenbunden, under din graviditet. Hvis du har en god kontakt til din bækkenbund under graviditeten, er det nemmere at genoptræne musklen efter fødslen. Knibeøvelser er en del af vejledningen når du kommer til fysioterapi.

Baby fysioterapi

Vi tilbyder fysioterapi til baby fra 0 år. Hvis din baby har forstyrrelser i kroppens muskler og led, kan det vise sig på forskellig vis. Nogle gange gør det ondt, andre gange kan det vise sig i den motoriske udvikling og adfærd.

Det kan f.eks. ses ved at baby:

 • har en favoritside
 • ikke vil ligge på maven/ryggen
 • ikke kan trille
 • bruger den ene side af kroppen mere end den anden

Det kan også ses ved at baby:

 • er urolig
 • helst vil være i arm eller i bevægelse hele tiden
 • ikke er glad og tilfreds

 

I et behandlingsforløb undersøger terapeuten din babys motoriske bevægelsesmønster, reflekser og kropsstabilitet herefter vurderer om din babys udvikling sker inden for normen. Såfremt der er afvigelser fra normen, sammensætter terapeuten øvelser, som I skal arbejde med hjemme og rådgiver omkring hvordan du bedst muligt håndterer og lejrer din baby i dagligdagen til at understøtte øvelserne.

Har du spørgsmål eller vil du bestille en tid er du velkommen til at kontakte receptionen på:
70 20 97 78
Tilbydes i følgende klinikker:

Esbjerg

Oksbøl

Online booking
Book din tid her