fbpx

Fysioterapi hold

Fysioterapi hold
Til dig der har brug for ekstra fokus

Fysioterapi hold

På vores fysiohold  træner du som patient. For at deltage på holdet skal du være henvist af lægen og godkendt af en af vores fysioterapeuter.

For alle holdene gælder det, at der i høj grad tages individuelle hensyn, således at alle kan være med.

Bækkenbundshold

Vi kniber i forskellige udgangsstillinger og kommer dermed igennem forskellige niveauer i løbet af træningen, derudover arbejder vi både med mobilisering af ryg, lænd og bækken samt styrke og stabilitetstræning af mave og baller/lår.

Alle kan deltage og øvelserne bliver justeret efter individuelle behov.

ryghold

Træningen fokusere på mobilisering af kroppen, samt styrke og stabilitetstræning. Koordination og balance er også en del af træningen. Vi bruger forskellige redskaber i træningen, som tilpasses efter den enkeltes behov og niveau.

Alle kan deltage, uanset diagnose og alder.

Parkinson

Vi har på holdet fokus på gang-, balance-, koordinations-, styrke- og bevægelighedstræning.
Vi starter altid med en individuel samtale, hvor vi tager en snak omkring de problemstillinger du oplever i dagligdagen og derudover tilbyder vi at teste dig hver halve år så vi kan justere din træning.

Holdet er for parkinson patienter.

Gigt gymnastik

Holdet foregår i træningssalen med småredskaber og på måtter på gulvet, eller liggende på en briks. Vi arbejder alle kroppens led igennem, har fokus på mobilitet samt stabilitet og muskeludholdenhedstræning. Vi får pulsen op, men arbejder også med blide stræk.

For personer med ledegigt, udbredt arthrose eller generelt lavt funktionsniveau.

GLA:D

GLA:D står for “Godt liv med artrose i Danmark” og er primært tiltænkt patienter der har fået diagnosticeret artrose (slidgigt) ved lægen, men dette er ikke en nødvendighed. GLA:D er evidensbaseret og med deltagelse i forløbet er man med til fortsat at udvikle viden omkring artrose.

For personer der har artrose (slidgigt) i knæ eller hofte.

 

Blandet træningshold

På holdet arbejder alle med individuelle programmer i træningscenteret og med småredskaber. Under træningen er der en fysioterapeut tilstede i centeret som kan hjælpe, guide og vejlede.

For alle som har brug for superviseret træning i træningscenteret, med henvisning.

Ryghold for mænd

Træningen fokuserer på mobilisering af kroppen samt styrke- og stabilitetstræning. Koordination og balance er også en del af træningen. Vi bruger forskellige redskaber i træningen, som tilpasses efter den enkeltes behov og niveau.

Alle mænd kan deltage, uanset diagnose og alder.

Smerte/gigthold

Halvdelen af træningen foregår på store bolde, hvor vi træner hele kroppen igennem, bl.a. med elastik. Vi har stort fokus på mobiliserende øvelser samt fokus på stabilitets og holdningskorrigerende øvelser ved hjælp af blide stræk.

For personer med leddegigt, udbredt artrose, kroniske smerter eller generelt lavt funktionsniveau.

Nakke/skulderhold

Halvdelen af træningen foregår på store bolde, hvor vi træner kroppen fra navlen og op, bl.a. med elastik. Vi har stort fokus på kropsbevidsthed og holdningskorrigerende øvelser specielt tilrettet for nakke og skuldre. Vi laver mobiliserende øvelser ved hjælp af blide stræk.

Alle med nakke og/eller skulderproblemer kan deltage, uanset diagnose og alder.

EmCare Sundhed Varde udøver kommunalgenoptræning.

Ryg- og skulderhold

Tirsdag morgen kl. 07.00 – 07.50

Træningen har til formål at øge mobilitet, stabilitet og styrke i ryg, nakke og skuldre. Træningen foregår med egen kropsvægt og forskellige småredskaber, såsom elastikker og bolde. Holdet er for alle, der ønsker at behandle aktuelle eller forebygge ryg- og skuldergener, uanset alder og niveau. Vi starter med en individuel samtale og undersøgelse, hvor vi får en snak om dine ønsker og behov.

Forebyg. knæ/hofte 

Torsdag kl. 15.00 – 15.50

Styrke og stabilitets træning fokuseret på knæ og hofte. Træningen består af en opvarmnings del, efterfulgt af øvelser i holdsal.
Træningen er effektiv hvis man har problemer med hofte eller knæ artrose, samt oplever gener i dagligdagen omkring disse områder.

Alle kan deltage, uanset diagnose og alder.

Styrketræning

Fredag kl. 08.30 – 09.30

Styrketræning er godt for mange ting: Eftervirkninger af kræft, forebyggelse af knogleskørhed, balance, smerter og vedligeholdelse af muskestyrke eller skal du lære at træne i fitness, så er dette holdet for dig. Efter undrsøgelsen, laves der er individuel træningsprogram til dig, som du forlært at gennemføre selvstændigt i fitness. Du bestemmer selv hvor mange træninger du har behov for, før du træner selvstændigt.

Stabilitet træning

Mandag kl. 16.00 – 16.50

Der trænes korpskontrol og udholdenhedstræning. Holdet er godt for fødder, knæ, hofte, ryg, skulder smerter med med. Der arbejdes med de små stabiliserende muskler i alle led, eller specefikt i de led du har problemer med. Holdet er en mullighed, hvis ikke tidspunktet på passer på andre hold.

Neurologiholdet

Tirsdag og Torsdag kl. 10.00 – 10.50

Træningens formål er at vedligeholde aktuelle funktionsniveau. I træningen indgår øvelser indenfor styrke, balance og koordination, der er fokus på at gøre øvelserne funktionelle. Træningen tilpasses individets problemstillinger.

Holdet er for patienter med sclerose, parkinson eller lignende neurologiske problematikker.

 

Apopleksiholdet

Mandage & Fredage kl. 10.00 – 10.50

Holdet fokuserer på balance, mobilitet, styrke og kondition. Træningen starter i salen, med fokus på balance og mobilitet, der arbejder med hverdagsøvelser, eks. Trappe, fra stol til stående, koordination af bevægelse og sansende rumbevidsthed. Den sidste del af træningen, forgår i fitness, hvor der arbejdes med kondition og styrketræning. Din fysioterapeut vil hjælpe dig i fitnesscentret og uddanne dig, så du komfortabelt kan gennemføre dette afsnit individuelt, så det bedst matcher dine personlige formåen.

Online booking
Book din tid her